Hírek

Elérhetőségek

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1 Belterületi közutak fejlesztése - Dunasor utca fejlesztése, korszerűsítése Szigethalom városában -

A fejlesztés alapadatai

Kedvezményezett neve

Szigethalom Város Önkormányzata

Pályázat neve

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1 Belterületi közutak fejlesztése

 

Projekt címe

Dunasor utca fejlesztése, korszerűsítése Szigethalom városában

Projekt azonosítószáma

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00035

Projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében a település életében meghatározó szerepet betöltő Dunasor utca, mint belterületi gyűjtő út meglévő aszfalt burkolatának korszerűsítése valósul meg. Az utca burkolatának korszerűsítése mellett az alábbi, útfejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó kiegészítő tevékenységek is megvalósulnak: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok kihelyezése, közúti jelző és közlekedési táblák cseréje és számának bővítése, zöldterület növelése, fák ültetése, közlekedésbiztonsági fejlesztések, járdák korszerűsítése és akadálymentesítés. A fejlesztéssel érintett nyomvonalon jelenleg 8 db meglévő buszmegálló található, melyekhez fedett utasváró kerül kialakításra, valamint a peronok átépítését tervezzük. 3 db 5 állásos kerékpártároló is telepítésre kerül a pihenő, várakozó helyek környezetében, ahová egy-egy kerékpár szerviz pontot is kihelyezünk.

Fejlesztésünk fő célja az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak korszerűsítése, felújítása és közlekedésbiztonsági célú fejlesztése, amelynek eredményeképp javul és biztonságosabbá válik a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek megközelíthetősége, javulnak a lakóterületekkel való kapcsolatok, továbbá a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése is megvalósul. A gyalogos és kerékpárosbarát megoldások elősegítik a fenntartható közlekedési módok terjedését, illetve a projekt hozzájárul a klímasemleges közlekedési eszközök használatához és térnyeréséhez .

 

 

Beruházás helye

2315 Szigethalom, Dunasor utca

Szerződött támogatás összege

245 897 506 Ft

Támogatás mértéke

100%

Projekt tervezett befejezési dátuma

2024.06.30.

 

A projektleírást a csatolmányok közül töltheti le.

Csatolmány(ok):