Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató KATA adózással kapcsolatban

Tisztelt Lakosok!

KATA adóalanyiság választás határideje: 2021. 02. 15.!

Egyre közkedveltebb a kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA), így érdemes tudni azt is, hogy ennek az adózási mód választásának – függetlenül az állami adóhatóságnál történt választástól - az önkormányzati adóhatóság felé is van egy egyszeri bejelentési kötelezettsége. Fontos azonban, hogy ehhez ezt az igényét az adóalanyiság kezdetétől számított 45 napon belül, vagy február 15-ig be kell jelenteni az illetékes Önkormányzati Adóhatósághoz.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy nem elegendő a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál választani a KATA-t, hanem amennyiben a helyi iparűzési adóban az önkormányzati adóhatóságnál is ilyen alapon kíván adózni és már az állami adóhatóságnál is ezt az adózási formát választotta, úgy ezt az igényét külön be kell jelenteni az önkormányzati adóhatóságnak!

KATA adóalanyiság választásának, változtatásának bejelentési határideje 2021. adóévre vonatkozóan helyi iparűzési adóban 2021. február 15. nappal lejár! A határidő jogvesztő!

Tájékoztatjuk, hogy a változás bejelentési nyomtatvány kizárólag elektronikus úton nyújtható be az önkormányzati adóhatósághoz.

Szigethalom Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
Adóiroda