Hírek

Elérhetőségek

Szigethalom Város Önkormányzatának energetikai beruházása

Szigethalom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „TOP_PLUSZ-2.1.1-21 kódszámú, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 244,44 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, az Idősek Otthona épületének energetikai korszerűsítése valósul meg.

Projekt címe: Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény energetikai korszerűsítése

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00007

Kedvezményezett neve: Szigethalom Város Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 244 435 615 Ft

Jelen projekt célja Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény Idősek Otthona épületének energetikai korszerűsítése, melynek keretében megtörténik az épület külső oldali szigetelése, a műanyag nyílászárók cseréje/korszerűsítése, fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése/cseréje, maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása, projektarányos akadálymentesítés, valamint az épület állandó használóinak képzése a beruházást követően az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a beruházás környezeti hozadékairól.

A fejlesztés eredményeként az épület BB energetikai besorolásból közel nulla energiaigényű épületté válik. A megvalósuló fejlesztés hatására az épületben elért üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése összesen 81,52 t/év.

A beruházás kapcsán a kiviteli tervek előkészítése zajlik, a közbeszerzési eljárás elindítása 2022. IV. negyedévére várható.

A beruházás tervezett befejezése 2025.08.31.