Hírek

Elérhetőségek

Szigethalom Város Önkormányzatának bölcsődefejlesztés beruházása

Szigethalom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 Az önkormányzat a 363,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a meglévő bölcsőde épületét 2 csoportszobával bővíti.

 

Projekt azonosítószáma: VEKOP-6.1.1-21-2021-00006

Jelen projekt célja a meglévő bölcsődei intézmény 2 csoportszobával és kiszolgáló helyiségekkel történő bővítése, 348,09 hasznos alapterületű épületrész építésével. A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhelyet hoz létre a város.

Önkormányzatunk törekszik a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény férőhelybővítésére, így a projekt hozzájárul a családok életminőségének javításához és a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A fejlesztés és a kapacitásnövelés, a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést segíti elő, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez.

A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele könnyebbé válik. A projekt keretében Szigethalom Város Önkormányzata vállalta, hogy intézményi szinten a projekt keretében 7 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. Az új munkahelyek létrehozásának köszönhetően a projekt hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez is.

A beruházás kapcsán a kiviteli tervek előkészítése zajlik, a közbeszerzési eljárás elindítása 2022. I. negyedévére várható.

A beruházás tervezett befejezése 2023.05.31.