Hírek

Elérhetőségek

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Egészségház átadó ünnepség

 

 

 

Sajtóközlemény

Szigethalmi Egészségház energiahatékonyságát célzó felújítása, egészségmegőrző programok bevezetése

 

2019.03.08 – Átadó Ünnepség

Pest megye Területfejlesztési Programja keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium 185,9 millió Ft-os támogatásával valósulhatott meg a Szigethalmi Egészségház energiahatékonysági, teljes, külső és belső felújítása. A  pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatás mellett Szigethalom Város Önkormányzata 9.786.010.- forint összegű önerőt biztosított a projekt sikeres megvalósításához.

A program zárórendezvényeként egy ünnepélyes átadóra került sor, melyen Fáki László, Szigethalom polgármestere, valamint Bóna Zoltán országgyűlési képviselő úr adta át a kívül-belül megújúlt intézményt a város polgárainak, megköszönve a projekt megvalósításában részt vevők munkáját, és sok sikert kívánva a vállalt szűrőprogramok eredményes lebonyolításához. A szűrőprogramok, mint a megelőzés, vagy a betegség korai felismerése által hosszú távon hozzájárulnak a lakosság egészségi állapotának javulához.

A beruházással az orvosi rendelő épületében elhelyezkedő háziorvosi, fogorvosi, védőnői szolgálatok egy korszerű, energetikailag hatékonyan üzemelő, a hazai elvárásoknak megfelelő épületben üzemelnek.

A projekt eredményeként megújultak a betegellátás fizikai, épített környezeti körülményei, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, korszerűsödtek az orvostechnikai eszközök.

 

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

A támogatott projekt száma: PM_EUALAPELLATAS_2017/29

A projekt megvalósításának helye: 2315 Szigethalom Szabadkai utca 71.

 

Szigethalom Város Önkormányzata