Hírek

Elérhetőségek

FELHÍVÁS - Fagyásveszélyre

Tisztelt Szigethalmi lakosok!

Az utóbbi időszak enyhe őszi időjárását követően a télre való felkészülés, és ezt követően a téli időszakban különös figyelmet kell fordítani a kihűlés, fagyhalál és a fagyási sérülések megelőzésére. Különösen fontos annak ismerete, hogy a kihűlés veszélye nemcsak a szabadtérben áll fenn, hanem belső térben is, ha tartósan 14 °C körüli hőmérsékleten tartózkodunk - elsősorban idősek, betegek, mozgásukban korlátozottak esetén. A havazással és jegesedéssel hirtelen megnő a traumás esetek előfordulási gyakorisága, legnagyobb mértékben a töréssel járó balesetek aránya.

A Kormányhivatalok (a továbbiakban: KH) a hatályos jogszabályok alapján, illetékességi területükön tervezik, szervezik, irányítják, felügyelik a rendkívüli helyzetek egészségügyi ellátásának feladatait. A rendkívüli téli (erős lehűlés és havazás) időjárási viszonyokra való felkészülést KH, a kerületi/járási hivatalok, valamint az egészségügyi szolgáltatók (kórházak, rendelőintézetek) a katasztrófaterveik, illetve egészségügyi válsághelyzet kezelési terveik alapján végzik.

A kihűlés és fagyás fokozott veszélyének vannak kitéve azok, akik koruk, fizikai szellemi állapotuk, csökkent belátási és önérdekérvényesítő képességük miatt nem képesek reálisan felmérni a szélsőséges időjárás veszélyeztető hatását, illetve akik anyagi/ szociális helyzetük miatt nem tudnak védekezni ellene.