Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről (2021-22. tanév, őszi szünidő)

A Szigethalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jegyzője megbízásából tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C §-a alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő/törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a Szigethalom város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja az őszi, téli, tavaszi tanítási szünetben; valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon keresztül. A jogosultság fennállását a Jegyző vizsgálja, az igénylés esetleges elutasításról a szülő/gondviselő írásban tájékoztatást kap.Ha a hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek bölcsődés vagy óvodás, őt szünidei étkeztetés csak a bölcsőde vagy óvoda zárva tartásának időtartamára illeti meg.

A szünidei gyermekétkeztetést igényelni kell, formanyomtatványon. A nyomtatvány postai úton kiküldésre kerül, vagy átvehető:

  • a NEBULÓ Közétkeztetési Intézmény irodáján (2315 Szigethalom, Móra F. u. 1. I. em. 2.) munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
  • vagy letölthető a Nebuló facebook oldaláról és a www.szigethalom.hu weboldalról.

A kitöltött és aláírt nyomtatványok benyújthatók személyesen

  • bármelyik szigethalmi általános iskola konyháján munkanapokon 8:00-13:00 óráig;
  • vagy a Nebuló Közétkeztetési Intézmény irodáján (2315 Szigethalom, Móra F. u. 1. I. em. 2.) munkanapokon 8:00-13:00 óráig.

A nyilatkozat kitöltéséhez a NOBILIS Humán Szolgáltató Család- és Gyermekjóléti Szolgálata tud segítséget nyújtani telefonon a 70/430-3621 telefonszámon, vagy személyesen a 2315 Szigethalom, József A. u. 49. szám alatt.A mellékelt igénylőlapon a 2021-22. tanév összes szünidejére (őszi, téli, tavaszi, nyári) igényelhető a

szünidei étkezés.Az őszi szünetre irányuló igényt tartalmazó kitöltött és aláírt nyomtatvány benyújtási határideje: 2021. október 15. (péntek) 13:00 óra.

A határidőn túl leadott igényléseket az őszi szünetre már nem tudjuk figyelembe venni!