Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató parkolási rend megváltozásáról

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szigethalmi piac körüli parkolási rendről szóló 29/2015.(X.27.) rendelet módosításával a parkolási rend automatizálásának kialakítása érdekében parkoló órák telepítéséről döntött.

 A parkolóórák elhelyezkedése:

  1. Piac utcában a Thököly Imre kereszteződésétől 25 méterre bal oldalon a kerítés és a villanyoszlop között található.
  2. Honvéd utcában a Piac bejárata mellett bal oldalon.
  3. Iskola utca 10 sz. ingatlan előtt.
  4. Gábor Áron utcában a Piac bejárata mellett jobb oldalon.
  5. Jókai utca 4 sz. ingatlan előtt.
  6. Jókai utcában a Katona József és Jókai utca kereszteződésétől 5 méterre.

 A várakozásért (parkolásért) a rendelet értelmében csütörtökön és vasárnap 06:00-14:00 óráig kell díjat fizetni, melynek összege:

személygépjármű esetében 200,-Ft/óra, napijegy: 600 Ft.

Autóbusz, vontató, tehergépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és pótkocsi 1.200-Ft/óra, napijegy 3600 Ft.

Kedvezményes parkolási díj ellenében várakozhat a piacon árusító kereskedő személygépjárművel: 600,-Ft/nap összegért, tehergépjárművel: 300,-Ft/óra összegért. (Parkolóbérletek is vásárolhatók ügyfélfogadási időben a közterület-felügyeletnél.)

Továbbra is biztosított az ingyenes parkolási lehetőség a Sport utca 4. sz. alatt lévő gyakorló focipálya területén piaci napokon 06:00-14:00 óráig.

 Az új rendszerű parkolás bevezetése, az átállás a lakosság számára a bevezetés időszakában zökkenőkkel járhat amiért szíves megértésüket kérjük. Jelenleg folyamatban van az új rendszer működése során jelentkező problémák kiküszöbölése. A parkolóautomatákon hamarosan részletes tájékoztatót fogunk elhelyezni annak érdekében, hogy a még szükséges többletinformációk megjelenjenek.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a parkolás parkolójegy megváltása mellett jogszerű. A jegyet vagy a mentességet igazoló dokumentumokat a gépkocsiban a szélvédő mögött jól látható helyen helyezzék el. A parkolójegy megváltását, érvényességét a parkolóellenőrök ellenőrzik. A bevezetés időszakát követő egy hónapban figyelmeztetéseket helyeznek el, míg 2018. május 13. vasárnaptól a parkolási díj megfizetésének elmulasztása esetén pótdíj felszámítására is sor kerül.

Köszönjük lakosság együttműködését és megértését. A működéssel kapcsolatos műszaki problémákat, az automaták meghibásodását a 06-70-704-4030-as ügyeleti telefonszámon jelezhetik.

 A működés javítását szolgáló javaslataikat a titkarsag@szigethalom.hu email címen fogadjuk.

Információ nyerhető a Szigethalmi Híradó újságból, illetve a +36-24-403-657/119 vagy 212-es melléken a közterület- felügyelőknél.