Hírek

Elérhetőségek

TÁJÉKOZTATÓ - Parkolásengedélyek lejárati idejének megváltozásáról

A szigethalmi piac körüli parkolási rendről szóló 29/2015. (X.27.) rendelete szabályozza a rendelet hatálya alá tartozó területen történő parkolással kapcsolatos előírásokat, a díjzónákat, a díjfizetés rendjét. A rendelet a módosítást követően is megtartja az ott lakók, vállalkozást működtetők jelenleg hatályos rendeletben meghatározott kedvezményeit, mely szerint egy, illetve kérelemre további egy kedvezményes parkolás engedélyezhető - azonban a korlátlan időtartamra jogosító bérlet típust felváltja az ingyenes használatot biztosító lakossági bérlet, ingyenes használatot biztosító vállalkozói bérlet kedvezmény. A kedvezményes bérletek érvényességi ideje egy évben került meghatározásra. A rendelet-módosítás a kedvezmények igénybevételét ahhoz köti, hogy az ügyfeleknek ne álljon fenn gépjárműadó tartozása. A rendelet melléklete meghatározza az ingyenes használatot biztosító bérlet igénybevételéhez szükséges benyújtandó dokumentumokat. A kérelem nyomtatvány a rendelet 2-3. melléklete tartalmazza. Természetesen továbbra is lehetőség van, a rendelet 1 mellékletében meghatározott havi, hat havi, vagy éves díj megfizetése mellett parkoló bérletet vásárolni.

A korábban kiadott ingyenes parkolóbérletek 2019. február 28-ig érvényesek, ezt követően azokkal érvényesen parkolni nem lehet, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy ettől az időponttól csak az új szabályoknak megfelelő bérlettel lehet a piac környékén a díjfizetési zónában és időszakokban várakozni. A kérelem nyomtatvány megtalálható az alábbiakban a csatolmányok között, valamint elérhető a Polgármesteri Hivatal Közterület-Felügyeleti Csoportjánál és Ügyfélszolgálatánál, ügyfélfogadási időben.

Bővebb információ a https://szigethalom.hu honlapon, a Szigethalmi Híradó újságban, vagy a +36-24-403-657/119-es melléken a közterület-felügyelőknél.

Csatolmány(ok):