Hírek

Elérhetőségek

Őszi szünidei étkezés igényelhető a hátrányos helyzetű iskolásoknak

TÁJÉKOZTATÓ
szünidei gyermekétkeztetésről
(2018-19. tanév, őszi szünidő)

A Szigethalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jegyzője megbízásából tájékoztatom Önöket, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C §-a alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő/törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a Szigethalom város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja az őszi, téli, tavaszi tanítási szünetben; valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon keresztül. A jogosultság fennállását a Jegyző vizsgálja, az igénylés esetleges elutasításról a szülő/gondviselő írásban tájékoztatást kap.

Ha a hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek bölcsődés vagy óvodás, őt szünidei étkeztetés csak a bölcsőde vagy óvoda zárva tartásának időtartamára illeti meg. Az őszi szünidőben sem a bölcsőde, sem az óvoda nem zár be.

Az őszi szünetre irányuló igényt tartalmazó kitöltött és aláírt nyomtatvány benyújtási határideje: 2018. október 15. (hétfő) 13:00 óra. A határidőn túl leadott igényléseket az őszi szünetre már nem tudjuk figyelembe venni!

 

További információkat a csatolmányok között megtalálható bővebb tájékoztatóban kaphat, illetve innen tudja letölteni az igényléshez szükséges formanyomtatványt is.

Nebuló Közétkeztetési Intézmény