Hírek

Elérhetőségek

Ebösszeírás 2019.

Tisztelt Ebtartó!

Szigethalom Város területén Város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló
1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján 2019. évben kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról
helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai,
tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, melyhez a szükséges ebösszeíró lap beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, továbbá a honlapról letölthető. Az ebösszeíró lap másolható. Az ebenként kitöltött és aláírt ebösszeíró lapot a Polgármesteri Hivatal részére 2019. június 30-ig kell visszajuttatni:

  • postai úton: Szigethalmi Polgármesteri Hivatal 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10,
  • személyesen: Szigethalmi Polgármesteri Hivatal 2315 Szigethalom, Kossuth Lajos u. 10. szám alatti Ügyfélszolgálatán elhelyezett gyűjtőládába helyezve,
  • elektronikus úton az varro.ildiko@szigethalom.hu e-mail címre küldve.

    Felhívjuk az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket 2019 évben ismét be kell jelenteni.

    Aki a kötelezően előírt adatszolgáltatási kötelezettségének nem, vagy nem az előírtaknak megfelelően tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján 30 000 forint állatvédelmi bírsággal sújtható. A 2019 évben leadott ebösszeíró lapok esetében ezen felhívás kiadását követően nem kell újabb ebösszeíró lapot kitölteni, az a kötelezettség teljesítésének minősül.

 Köszönjük szíves együttműködésüket!

                                                                       Szigethalmi Polgármesteri Hivatal

Csatolmány(ok):